Actualitat

Treball i Afers Socials destina més de 906 milions en ajudes directes per la Covid-19

4 / 05 / 2021 | Actualitat

Des que va esclatar la pandèmia de la Covid-19, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (DTASF) ha destinat més de 906 milions d’euros a més d’una vintena d’ajudes i subvencions per pal·liar els efectes socials, econòmics i laborals derivats de la crisi sanitària.

Les ajudes han beneficiat de forma directa més de 310.000 llars, més de 343.000 treballadors autònoms i microempreses i més de 1.500 projectes d’entitats, empreses i ens locals. I han millorat la vida d’altres milers de famílies de forma indirecta.

L’abril del 2020, amb prou feines unes setmanes després de l’inici de l’estat d’alarma, ja es van impulsar les primeres convocatòries: una ajuda de 200 euros per fer front als subministraments bàsics destinada a treballadors en ERTO que encara no havien rebut la prestació d’atur del SEPE, que va beneficiar 100.000 llars; i una primera convocatòria d’ajudes per a persones treballadores autònomes que van veure afectada la seva activitat econòmica.

Més de 866 milions d’euros en l’àmbit laboral

L’àmbit del treball és el que ha reunit més recursos, a causa de l’afectació negativa que ha provocat el coronavirus en l’activitat de les empreses i la importància capital que té per al sosteniment de les famílies.

En total, les ajudes relacionades amb l’àmbit laboral han superat els 866 milions d’euros, i han arribat a més de mig milió de treballadors, autònoms i microempreses i 773 entitats i projectes de diferents organitzacions.

D’aquesta dotació, més de 673 milions d’euros s’han destinat a les persones treballadores autònomes i les microempreses, entre ajudes per pal·liar l’afectació socioeconòmica de la Covid-19 i per al manteniment de la seva activitat, per a la transformació digital i del model de negoci i per al manteniment de la plantilla. En total, les ajudes han superat els 343.000 beneficiaris individuals i els 44 projectes.

Dins dels 866 milions de l’àmbit laboral, s’han destinat 130 milions d’euros a treballadors afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) o amb contracte fix discontinu, entre la convocatòria de subvencions a la formació per millorar el seu perfil professional i l’ajuda extraordinària del primer trimestre del 2021. En total, han beneficiat prop de 155.000 treballadors i treballadores.

D’altra banda, més de 6,5 milions s’han destinat als 65 plans de reactivació socioeconòmica per ajudar els ens locals a contractar personal tècnic per impulsar aquests projectes.

Seguint en les ajudes per a l’àmbit del treball, els professionals de les residències van veure reconeguda la seva implicació i compromís amb una paga extraordinària dotada amb 21,3 milions d’euros.

A més, s’han destinat ajudes a la promoció de l’economia social i solidària amb els Projectes Singulars, a entitats del tercer sector i col·lectius especials com les persones joves autònomes i les treballadores de la llar, que han superat, amb tot, les 700 entitats destinatàries.

Font: El Periódico

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat