Actualitat

La recuperació agafa embranzida

24 / 05 / 2021 | Actualitat

Els indicadors ja apunten cap a la sortida de la crisi. Tot i que la plena recuperació de l’activitat econòmica no arribarà fins al final del 2022, segons tots els organismes, l’economia catalana ha guanyat força les últimes setmanes després de dos trimestres amb creixement negatiu fruit de la tercera onada.

La indústria és el sector que més deixa enrere la crisi i arrossega a l’alça una part del sector serveis dedicat al suport industrial.

La majoria de companyies industrials ja han recuperat quasi el 100% de l’activitat i es beneficien de la bona marxa de les exportacions, que van créixer un 18% respecte als nivells prepandèmia.

Així mateix, tant el sector públic com les empreses privades que ofereixen serveis públics –per exemple, companyies del sector de la salut o l’educació– s’han beneficiat del repunt de la despesa efectuada per les administracions per pal·liar els efectes de la crisi.

El turisme, la baula feble

Les restriccions a la mobilitat entre països expliquen la baixíssima afluència d’estrangers al llarg de tot el 2020, malgrat els esforços del govern de Pedro Sánchez per reactivar l’arribada de visitants a partir del juliol.

A més, el fet que la pandèmia no estigués controlada en molts indrets d’Europa i que no hi hagués encara cap vacuna va tallar d’arrel l’arribada de turistes.

Enguany Catalunya té un avantatge: és una destinació accessible amb cotxe des d’una gran part de l’Europa Occidental, d’on provenia el gruix de visitants estrangers abans de la pandèmia, en un moment en què encara no està del tot normalitzat el trànsit aeri.

Font: Ara.cat

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat