Actualitat

Catalunya té 1.708 ‘start-ups’ que generen 17.500 llocs de feina

5 / 05 / 2021 | Actualitat

A Catalunya hi ha un total de 1.708 empreses emergents (start-ups) en què treballen 17.500 persones, un 66,5% de les quals, en el sector de les tecnologies vinculades a les dades massives, la intel·ligència artificial i l’internet de les coses, segons un estudi elaborat per l’agència per a la competitivitat de l’empresa ACCIÓ basant-se en dades de la plataforma digital Barcelona&Catalonia Startup Hub, un directori que recull empreses de fins a 10 anys de vida.

Segons l’estudi, el nombre d’empreses emergents ha crescut un 13,5% respecte al 2019 i un 60% respecte al 2016, xifres que reflecteixen la consolidació d’aquest ecosistema d’empresa a Catalunya.

Cada empresa emergent dona feina a una mitjana de deu persones, entre les quals figuren nombrosos ciutadans estrangers, tant entre els treballadors (26%) com entre els fundadors (20%). Per sectors, un 22% es dediquen a les TIC; un 21%, a l’oci i un 17%, a la salut.

Els últims cinc anys, les empreses emergents implantades a Barcelona han atret més de 2.800 milions d’euros d’inversió i han consolidat la ciutat com el tercer hub de la UE en rodes de finançament (més de 1.000 els últims cinc anys), darrere de París i Berlín.

Font: El Punt Avui

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat