Actualitat

Més de 1.000 milions d’euros en ajuts

14 / 06 / 2021 | Actualitat

El Govern acorda amb els sindicats i patronals mobilitzar més de 1.000 milions d’euros en ajuts a empreses, autònoms i treballadors en ERTO.

Gran part d’aquests fons, 993,2 milions, provenen de la partida d’ajuts directes habilitada per l’Estat destinada als sectors més afectats per la Covid-19 i que l’Executiu ha ampliat a 191.

Els imports seran de 3.000 euros per empresaris que apliquen el règim d’estimació objectiva de l’IRPF i de 4.000 a 200.000 euros en els que apliquen el règim d’estimació directe i que demostrin haver perdut un 30% de facturació el 2020.

A més, es destinaran 60 milions per a empleats en ERTO i treballadors fixos discontinus, que es podran demanar a través d’una declaració responsable i la signatura digital.

En aquest últim cas l’import variarà en funció del temps de permanència des de l’1 de gener de 2021. D’aquesta manera, els treballadors amb feina suspesa fins a 3 mesos rebran 600 euros d’ajut; i els que fa entre 4 a 5 mesos que estan en ERTO, 700 euros.

El president del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat que “un ampli ventall de sectors” es beneficiaran dels ajuts, dissenyats perquè “no es quedi ningú enrere”.

“L’objectiu de l’acord és clar: rescatar el teixit productiu de Catalunya i protegir llocs de treball”, ha dit en un discurs al Palau de la Generalitat.

Per la seva banda, el conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha subratllat que l’acord permetrà “mantenir l’equilibri” entre la xifra de beneficiaris i la quantitat de les subvencions.

Dins el mateix espai també ha intervingut el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha volgut posar en valor la “complicada” tasca de negociació dels últims dies.

Durant la seva intervenció, Torrent ha informat que es podran començar a formalitzar les sol·licituds. Segons les previsions del Govern, els ajuts s’hauran abonat abans que acabi el mes de juliol.

Reaccions

Els sindicats i patronals han celebrat el nou paquet de més de 1.000 milions d’euros en ajuts a empreses, autònoms i treballadors en ERTO encara que “arribi tard” i siguin “insuficients”, han dit en una roda de premsa al Palau de la Generalitat. Gran part dels fons -993 milions- provenen de l’Estat.

Els representants empresarials esperen que l’executiu entomi aviat l’objectiu d’ampliar els ajuts a les empreses que no estan dins dels 191 CNAE que poden rebre les transferències directes però que formen part de la cadena de valor d’aquests àmbits econòmics i, per tant, s’han vist fortament afectats per la pandèmia.

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat