Actualitat

Les exportacions d’empreses catalanes a Amazon van augmentar el 50%

6 / 07 / 2021 | Actualitat

Actualment més de 2.500 petites i mitjanes empreses catalanes venen a través d’Amazon. El gegant del comerç electrònic s’ha convertit en el gran competidor, però també en un gran gran aliat del comerç que desitja ampliar les seves possibilitats de venda des d’un punt de vista geogràfic.

Aquest dimarts Amazon ha divulgat un informe en què assegura que en el 2020 les empreses catalanes van exportar per valor d’uns 150 milions d’euros a través del ‘marketplace’, un 50% més que l’any anterior.

Catalunya és l’autonomia espanyola amb més número de pimes venent a Amazon. El nombre de pimes que treballen actualment amb Amazon ha superat les 12.000.

L’aliança amb el teixit empresarial local s’ha convertit en un factor estratègic per als grans actors del comerç electrònic com Amazon o Aliexpress (del gegant xinès Alibaba). L’estratègia s’assembla a l’empleada per Google per atraure les empreses a internet.

El 2020, les pimes espanyoles que venen a Amazon Business van generar prop de 100 milions d’euros en vendes a clients empresarials.

En general, les exportacions de les empreses espanyoles a través d’Amazon van arribar a 650 milions d’euros, amb un creixement de més del 30% comparat amb l’any anterior. El ritme de creixement a Catalunya és superior a la mitjana espanyola.

El març d’aquest any ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya va firmar un conveni de col·laboració amb Amazon per impulsar la internacionalització de les petites i mitjanes empreses catalanes a través d’internet.

A través d’aquest acord, més de 400 pimes catalanes han participat en un programa formatiu d’Amazon aquest any, dins de la seva iniciativa Despega, per impulsar la seva digitalització.

El 2020, Amazon va invertir aproximadament 2.800 milions d’euros a Europa en logística, eines, serveis, formació i programes per ajudar les petites i mitjanes empreses que venen a Amazon a tenir èxit.

També va proporcionar més de 250 noves eines i serveis per ajudar-los a treure nous productes, expandir-se per vendre a Europa i a tot el món, analitzar i optimitzar els seus negocis i protegir la seva propietat intel·lectual.

Font: El Periodico

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat