Actualitat

El turisme català perd 35.000 milions en dos anys per la pandèmia

13 / 07 / 2021 | Actualitat

El turisme català perdrà 35.000 milions d’euros el 2020 i 2021 per la Covid-19, ja que aquest any l’afectació de la pandèmia arribarà als 15.000 milions, que se sumaran als 20.000 milions de l’any passat, segons ha explicat aquest dijous el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres.

El turisme representa el 12% del PIB català, uns 30.000 milions d’euros, tot i que l’any passat l’afectació de la pandèmia sobre el sector va ser del 70% i aquest any serà d’un 50%.

En total i respecte al 2019, l’afectació de la pandèmia al sector turístic suma 35.000 milions d’euros el 2020 i 2021.

Torres ha assegurat que, quan hi ha hagut sectors tancats durant gairebé un any i mig i estem en el debat d’ajudar les empresa perquè no acabin de morir del tot, és «difícil» fer marxa enrere en les restriccions.

Sobre les recomanacions d’alguns països, com Alemanya, de no viatjar a Catalunya per l’alta incidència de la Covid, Torres ha dit que «poc podem fer-hi» des d’aquí, perquè és una qüestió de salut i dels estats, en què també «intervé la geopolítica».

Segons la seva opinió, des d’aquí, només cal donar el missatge «optimista» que la vacunació està funcionant molt bé i que a l’agost el 70% de la població estarà vacunada.

Torres ha apuntat que, a Barcelona, el 55% dels hotels encara segueixen tancats, però són quatre vegades més dels que estaven oberts al febrer.

«Hem pujat molt, però encara tenim poca demanda», ha afirmat, i ha previst que, al juliol, la facturació serà aproximadament un 30% de la del 2019, però que, a l’agost, començarà un «salt significatiu», i altres mesos, com setembre o octubre, també aniran bé.

Ha recordat, una vegada més, que la recuperació no es donarà fins a l’any 2022 i que «la cosa anirà més ràpid del que pensem».

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat