Actualitat

El sostre de despesa del 2022 inclourà uns 20.000 milions

27 / 07 / 2021 | Actualitat

Tret de sortida per al projecte de Pressupostos de l’Estat per al 2022. El sostre de despesa per a l’any que ve no farà un salt tan dràstic com el del 2021 quan es van incorporar uns 26.000 milions dels fons europeus ‘Next Generation’ amb una alça del 53%, però que continuaran sent de tendència expansiva, segons fonts de l’Executiu central.

El sostre de despesa del 2021 va arribar als 196.097 milions gràcies a uns 26.000 milions previstos pels fons europeus ‘Next Generation’.

D’aquesta quantitat procedent d’Europa pròximament n’arribaran els primers 9.000 milions, una vegada aprovat per Brussel·les el pla de recuperació espanyol. La resta corresponent a la primera entrega semestral es donen per fets aquest any.

La qüestió serà més complicada el 2022, ja que les revisions i els desemborsaments semestrals estan condicionats a fites com la reforma de les pensions o les mesures relacionades amb el mercat laboral.

Serà necessari un nou aval?

Una de les qüestions que el ministeri d’Hisenda està mirant de lligar és la flexibilitat de les regles fiscals, autoritzada per la Comissió Europea per al 2021 i el 2022 com a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Tot i que l’octubre de l’any passat es va aprovar per als dos exercicis, en el departament que dirigeix María Jesús Montero estan estudiant si serà necessari un nou aval del Congrés, després de ratificar-lo el Consell de Ministres, per amarrar jurídicament la flexibilitat amb les regles fiscals de dèficit i deute per al 2022 vinculada a una situació d’excepcionalitat.

Tal com va dir el president del Govern, Pedro Sánchez, està previst que els comptes per al 2022 no incorporin la reforma fiscal en profunditat que reclamen amb urgència els socis de l’executiu d’Unides Podem.

L’objectiu és portar-la a terme a partir del 2023, després que el comitè d’experts creat per fer propostes hagi presentat les seves conclusions el febrer de l’any que ve, tal com està previst, i quan la recuperació econòmica ja s’hagi consolidat.

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat