Actualitat

Catalunya bat el rècord d’exportacions de productes industrials

14 / 09 / 2021 | Actualitat

Catalunya ha exportat productes industrials per un valor rècord de 19.500,6 milions d’euros el segon trimestre del 2021, segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) publicades aquest dilluns.

La xifra suposa el valor trimestral més alt assolit a la història, i un augment del 52,2% respecte al segon trimestre del 2020, amb l’inici de la pandèmia.

Tots els productes augmenten les vendes a l’estranger: els d’alt contingut tecnològic creixen un 3,8% fins als 2.388,8 milions, els de nivell mitjà alt un 76% (8.900,7 milions) els de nivell mitjà baix un 80,1% (2.892 milions) i els de nivell baix un 38,2% (5.318,7 milions).

L’augment de les exportacions d’alta tecnologia es deu, principalment, a les vendes de productes informàtics, electrònics i òptics (36,3%), ja que els farmacèutics han disminuït les vendes (-2,8%).

Per zones, creixen un 8,3% les operacions a la Unió Europea i es mantenen estables a la resta del món.

Les vendes de productes industrials de nivell mitjà alt es trasllada a tots els productes d’aquest nivell.

Els químics augmenten les vendes un 52,9%, els materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles un 99,4% i el grup d’altres productes, un 50,3%. Les vendes destinades a la UE creixen un 78,3% i les destinades a la resta del món un 72,2%.

Pel que fa als productes de nivell mitjà baix, pugen el cautxú i matèries plàstiques, productes minerals no metàl·lics i metal·lúrgia (70,2%); els productes metàl·lics (81,6%) i els altres productes (122,2%).

Les vendes destinades a la UE augmenten un 82,8% i les destinades a la resta del món un 74%.

Finalment, les exportacions de productes de nivell tecnològic baix creixen un 35,7% a la UE, i un 41,8% a la resta del món.

Font: El Punt Avui

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat