Actualitat

Nova pròrroga dels ertos

28 / 09 / 2021 | Actualitat

Les empreses que actualment estiguin en un erto Covid hauran de renovar el seu expedient davant l’autoritat laboral abans del 10 d’octubre. I, llevat que l’Administració competent els digui el contrari, l’esmentat expedient hauria sigut renovat i continuaran accedint a les exoneracions de quotes. Les empreses que no renovin l’expedient, el perdran.

Actualment 253.000 treballadors a tot Espanya –50.000 a Catalunya– estan afectats per un erto, ja sigui parcial o total. Aquesta és la sisena pròrroga a debat, en les últimes el guió ha sigut el mateix i de moment no hi ha indicis que sigui diferent.

A partir de novembre, per accedir a les exoneracions de les quotes de la Seguretat Social, les empreses que tinguin entre 10 i 49 empleats els hauran d’oferir formació, com havia demanat el Ministeri d’Inclusió. El preacord manté el 70% de la prestació i amplia un any el comptador a zero de l’atur, fins a l’1 de gener del 2023.

També es mantenen les condicions d’accés a la prestació encara que no es tingui el temps mínim cotitzat, l’obligació de mantenir l’ocupació i la prohibició d’hores extres i de fer nous contractes o subcontractes, així com la de repartir dividends.

Pacte amb autònoms

També es va arribar a un preacord entre la Seguretat Social i les principals associacions d’autònoms per prorrogar fins al 31 de gener del 2022 la prestació per cessament d’activitat, que inclou la supressió de la prestació extraordinària per caiguda d’ingressos sense un mínim cotitzat.

Segons va informar l’ATA, l’acord també inclou la posada en marxa d’una prestació extraordinària de quatre mesos de durada per als autònoms de La Palma afectats per l’erupció del volcà.

A més, aquells que deixin d’estar protegits per la prestació passaran a tenir una bonificació en la quota de la Seguretat Social del 90% a l’octubre, del 75% al novembre, del 50% al desembre i del 25% al gener.

La pròrroga d’ajuts als autònoms també es podria aprovar en el Consell de Ministre.

Font: El Punt Avui

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat