Actualitat

Els acomiadaments per ERO tornen a repuntar al setembre

14 / 10 / 2021 | Actualitat

Els acomiadaments per un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) han repuntat fins a les 495 persones el setembre després de tres mesos a la baixa.

A l’agost es va assolir la xifra més baixa de l’any, amb 210 afectats. La dada del setembre representa 300 extincions més que la registrada el mateix mes del 2020, quan començava la segona onada de la covid.

Segons l’Estadística de regulació d’ocupació que publica l’Observatori del Treball i Model Productiu, en el que portem de 2021 ja han perdut la feina 10.428 persones en un acomiadament col·lectiu, més que els que van perdre la feina el 2013 (8.042).

CaixaBank o Banc Sabadell són algunes de les empreses que han presentat un ERO en aquests mesos, omplint una llista cada vegada més llarga.

Ja hi ha més de 18.100 persones que han perdut la feina a través d’un ERO des que va començar la pandèmia, més que els acomiadats per un expedient d’extinció el 2012, el pitjor de l’anterior crisi i en el qual van ser incloses en un expedient d’extinció 12.565 persones.

Durant els primers mesos de confinament domiciliari, els ERO registrats al Departament de Treball van augmentar progressivament tot i que no de manera exponencial.

Un cop finalitzat el primer estat d’alarma que els procediments d’acomiadament col·lectiu es van disparar. Després d’uns mesos més moderats, la tercera onada va provocar que la dada no baixés de 1.000 afectats entre novembre del 2020 i març del 2021.

Després d’un respir a l’abril, els acomiadats van tornar a superar el miler al maig i al juny. Durant l’estiu, la xifra va baixar fins als 655 del juliol i els 210 de l’agost, per tornar a repuntar al setembre.

Font: El Punt Avui

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat