Actualitat

19.500 euros a les empreses que contractin joves aturats

22 / 10 / 2021 | Actualitat

Les empreses que contractin durant un any un jove menor de 30 anys i a l’atur rebran una subvenció de 19.500 euros. A aquest tipus de contracte bonificat podran accedir-hi un total de 5.500 aturats.

La Generalitat detalla així part del pla de xoc contra l’atur que està dotat de 917 milions d’euros, entre fons de l’Administració catalana, de l’Estat i de la UE.

La principal mesura de les anunciades són les ajudes directes a les empreses que contractin joves a l’atur, ja sigui mitjançant contracte de pràctiques o d’un altre tipus. Per primera vegada la Generalitat subvenciona directament la contractació de manera massiva i en benefici de 5.500 joves.

Aquests hauran d’estar inscrits al SOC com a demandants d’ocupació i en els pròxims dies el SOC obrirà els tràmits perquè les empreses sol·licitin aquestes subvencions de 19.500 euros. Pràcticament la meitat dels 216 milions d’euros anunciats aquest divendres aniran destinats a aquestes subvencions.

L’altra meitat d’aquests 216 milions aniran destinats a programes de formació professional per a l’ocupació, amb diferents programes per a joves sense qualificacions prèvies (Noves Oportunitats), en situació de vulnerabilitat social (Projecte Singulars) o per a oficis amb elevades expectatives de contractació (Forma i Insereix), entre d’altres.

Segons els càlculs de la Generalitat, les diferents iniciatives presentades arribaran a uns 25.000 joves. Segons les últimes dades de l’INE, a Catalunya hi ha 107.500 joves d’entre 16 i 25 anys que estan a l’atur.

Font: El Periódico

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat