Actualitat

19.500 euros a les empreses que contractin joves aturats

22 / 10 / 2021 | Actualitat

Les empreses que contractin durant un any un jove menor de 30 anys i a l’atur rebran una subvenció de 19.500 euros. A aquest tipus de contracte bonificat podran accedir-hi un total de 5.500 aturats.

La Generalitat detalla així part del pla de xoc contra l’atur que està dotat de 917 milions d’euros, entre fons de l’Administració catalana, de l’Estat i de la UE.

La principal mesura de les anunciades són les ajudes directes a les empreses que contractin joves a l’atur, ja sigui mitjançant contracte de pràctiques o d’un altre tipus. Per primera vegada la Generalitat subvenciona directament la contractació de manera massiva i en benefici de 5.500 joves.

Aquests hauran d’estar inscrits al SOC com a demandants d’ocupació i en els pròxims dies el SOC obrirà els tràmits perquè les empreses sol·licitin aquestes subvencions de 19.500 euros. Pràcticament la meitat dels 216 milions d’euros anunciats aquest divendres aniran destinats a aquestes subvencions.

L’altra meitat d’aquests 216 milions aniran destinats a programes de formació professional per a l’ocupació, amb diferents programes per a joves sense qualificacions prèvies (Noves Oportunitats), en situació de vulnerabilitat social (Projecte Singulars) o per a oficis amb elevades expectatives de contractació (Forma i Insereix), entre d’altres.

Segons els càlculs de la Generalitat, les diferents iniciatives presentades arribaran a uns 25.000 joves. Segons les últimes dades de l’INE, a Catalunya hi ha 107.500 joves d’entre 16 i 25 anys que estan a l’atur.

Font: El Periódico

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb