Actualitat

Les assegurances de salut privades es disparen

23 / 11 / 2021 | Actualitat

La dura situació que la sanitat pública espanyola arrossega des de fa anys i el col·lapse que la pandèmia del coronavirus ha provocat en el sistema sanitari –més llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques, per a consultes amb especialistes o, simplement, per veure el metge al centre de salut– han disparat la contractació d’assegurances privades.

En els sis primers mesos del 2021 s’han sumat 407.390 noves pòlisses d’assegurança mèdiques privades, una xifra superior a l’acumulat que es registrava de manera anual abans de l’arribada del coronavirus, quan se sumaven entorn de 340.000 noves incorporacions a l’any.

Malgrat que el nombre de persones que aposta per la sanitat privada s’ha anat incrementant de manera progressiva any rere any, la pandèmia ha accelerat aquesta tendència i ha arribat a registrar un creixement del 3,7% del nombre de noves pòlisses respecte al tancament del 2020.

Va ser aquell any quan es van disparar aquest tipus d’assegurances, amb un augment de gairebé 100.000 noves incorporacions respecte a la dada del 2019.

Segons dades d’aquest mateix mes d’octubre d’Unespa, la patronal de les companyies d’assegurances, els ingressos del sector es van situar en 44.890 milions d’euros de gener a setembre d’aquest any, cosa que es tradueix en una pujada del 4,1% respecte al mateix període de l’any anterior.

Mentre que els de l’automòbil encara no han recuperat les dades precoronavirus, les assegurances de salut han repuntat el 5% interanual, fins als 7.370 milions.

Font: El Periódico

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb