Actualitat

Els preus industrials a Catalunya es disparen

28 / 02 / 2022 | Actualitat

L’augment dels preus al sector de la indústria torna a registrar màxims històrics a Catalunya. Durant el mes de gener, l’import dels béns industrials es va incrementar un 22,1% respecte a l’exercici anterior, una taxa gairebé dos punts superior a la del desembre de 2021 (+20,2%) i la més alta des que es recullen dades, segons publica aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

La forta pujada respon principalment a un encariment dels productes vinculats al subministrament d’electricitat i gas (+85,4%), tot i que sectors com la metal·lúrgia (+31,6%) o el químic (+28,9%) també registren increments destacats. Al conjunt de l’Estat, els preus industrials van créixer un 35,7% al gener, xifra que també suposa un nou màxim històric.

En el cas de l’Estat, les primeres dades que es van recollir corresponen a l’any 1975. Fins ara el rècord l’ostentava el desembre de 2021, quan l’Índex de Preus Industrials (IPI) va incrementar-se un 35,2% en termes interanuals.

En algunes comunitats, l’import dels productes industrials pràcticament es va duplicar en termes interanuals. És el cas d’Astúries, on l’IPI va registrar una variació del 87,2% o de les Illes i les Canàries, on la pujada de preus va ser superior al 75%.

Font: El Punt Avui

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb