Actualitat

Els preus industrials a Catalunya es disparen

28 / 02 / 2022 | Actualitat

L’augment dels preus al sector de la indústria torna a registrar màxims històrics a Catalunya. Durant el mes de gener, l’import dels béns industrials es va incrementar un 22,1% respecte a l’exercici anterior, una taxa gairebé dos punts superior a la del desembre de 2021 (+20,2%) i la més alta des que es recullen dades, segons publica aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

La forta pujada respon principalment a un encariment dels productes vinculats al subministrament d’electricitat i gas (+85,4%), tot i que sectors com la metal·lúrgia (+31,6%) o el químic (+28,9%) també registren increments destacats. Al conjunt de l’Estat, els preus industrials van créixer un 35,7% al gener, xifra que també suposa un nou màxim històric.

En el cas de l’Estat, les primeres dades que es van recollir corresponen a l’any 1975. Fins ara el rècord l’ostentava el desembre de 2021, quan l’Índex de Preus Industrials (IPI) va incrementar-se un 35,2% en termes interanuals.

En algunes comunitats, l’import dels productes industrials pràcticament es va duplicar en termes interanuals. És el cas d’Astúries, on l’IPI va registrar una variació del 87,2% o de les Illes i les Canàries, on la pujada de preus va ser superior al 75%.

Font: El Punt Avui

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat