Actualitat

Ajuts per contractar joves durant un any

5 / 04 / 2022 | Actualitat

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) té obertes les convocatòries d’ajuts a empreses, autònoms, cooperatives de treball associat i entitats sense ànim de lucre per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys durant un any i a jornada completa.

En total, s’hi destinen 125 milions d’euros, que permetran la contractació de més de 7.000 persones joves sense feina. Les convocatòries permetran potenciar l’ocupació de persones joves mitjançant el finançament de més de 17.000 euros per cada jove contractat durant un mínim d’un any a jornada completa.

Amb aquests programes de foment de la contractació, el Departament d’Empresa i Treball vol sacsejar les xifres d’atur juvenil, generar ocupació de qualitat i oferir als més joves una experiència laboral. Alhora, cerca ajudar les empreses i entitats a reactivar-se després de la crisi de la Covid-19 i a créixer amb talent jove.

La meitat del pressupost es destina a subvencionar contractes de formació per a l’obtenció d’una pràctica professional per a joves amb titulació (ja sigui universitària, cicles formatius de grau mig, superior o equivalents, o certificats de professionalitat).

L’altra meitat, a subvencionar contractes laborals per a joves que no poden subscriure un contracte de formació en pràctiques.

Un altre dels objectius d’aquesta línia d’ajuts és que les empreses es familiaritzin amb la modalitat del contracte de formació per a l’obtenció d’una pràctica professional, ja que és especialment interessant tant per a les organitzacions com per a les persones joves que han d’iniciar una trajectòria professional.

Abans de la reforma laboral els contractes d’obra i servei suposaven prop d’un 30% de totes les contractacions dels joves menors de 30 anys. Ara amb l’eliminació d’aquesta modalitat és d’esperar que les empreses apostin pels contractes de formació en pràctiques, que fins ara amb prou feines arribava a l’1% com a modalitat de contractació escollida.

Requisits per a la subvenció del contracte

Les persones joves en situació d’atur interessades en ser contractades dins d’aquests programes s’han de posar en contacte amb la seva Oficina de Treball, a través del telèfon 900 800 046. Els requisits són tenir entre 16 i 29 anys i estar inscrit al SOC com a demandant d’ocupació no ocupat.

Pel que fa a les empreses, autònoms, cooperatives de treball associat i entitats sense ànim de lucre amb establiment operatiu a Catalunya, el SOC els ofereix un ajut de 17.684 euros per cada jove menor de 30 anys contractat durant un mínim de 12 mesos a jornada completa. El contracte pot estar formalitzat des del passat 30 de novembre de 2021 i fins a l’1 d’abril de 2022.

Font: Nació Digital

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat