Actualitat

El BCE aprova una pujada històrica dels tipus d’interès per frenar la inflació

15 / 09 / 2022 | Actualitat

El Banc Central Europeu (BCE) ha aprovat apujar el preu del diner. L’augment ha arribat fins als 0,75 punts percentuals i deixa en 1,25 punts els tipus d’interès i que haurien de servir per frenar la pujada desmesurada de la inflació en l’últim any.

La mesura contrasta amb les paraules, tan sols fa mig any, de Christine Lagarde, presidenta del BCE, que repetia que la inflació no era un problema i descartava qualsevol pujada. Al final, però, ha afluixat i, després d’una primera pujada suau el passat mes de juliol, ara s’espera un nou augment històric.

La situació ha obligat a fer un canvi de replantejament. A la zona euro, la inflació està en el 9,1% i encara podria pujar més durant la tardor. Alguns analistes auguren que es podrien superar els dos dígits.

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha demanat abordar “de forma conjunta” entre els governs europeus com reduir la inflació europea. “L’augment dels tipus d’interès que el BCE ha anunciat aquest dijous no són suficients”, ha valorat, perquè “el 50% de la inflació europea” prové del cost del gas i la llum. Per altra banda, el titular d’Economia ha avisat que l’increment gairebé no tindrà impacte en el Govern a l’hora de fer front al deute que té la Generalitat, gràcies a un conjunt de negociacions que s’han fet des d’Economia per aconseguir un interès fix dels crèdits oberts.

Al seu torn, la vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dimecres al Congrés que Espanya esta “en una bona situació” per encarar “la normalització de la política monetària” que suposarà la pujada del tipus d’interès del BCE. “No era normal tenir tipus d’interès negatius”, ha argumentat. Per la seva banda, el president del Bundesbank, Joachim Nagel, ha anat més enllà i ha suggerit una pujada amb continuació en els propers mesos.

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat