Actualitat

Catalunya és la regió de la UE que més inversió capta en el sector dels videojocs

19 / 09 / 2022 | Actualitat

Un estudi d’Acció calcula que en els últims cinc anys la comunitat ha rebut 120 milions d’euros, un volum que ha suposat la creació de 900 llocs de treball.

El sector del videojoc català ha captat en els últims cinc anys 20 nous projectes d’inversió estrangera d’estudis internacionals que es tradueixen en 120 milions d’euros d’inversió (una xifra que no inclou, a més, les adquisicions) i gairebé 900 nous llocs de treball. Segons la seva radiografia, aquest volum converteix Catalunya en la regió de la Unió Europea (UE) que més volum estranger ha captat en aquest període per a la indústria, per davant d’Amsterdam, París i Bordeus.

Les dades d’Acció apunten que el 40% de les principals empreses mundials de videojocs tenen presència a Catalunya. Sense anar més lluny, aquest any el gegant xinès Tencent s’ha quedat part de l’estudi català Novarama i, a finals del 2021, el grup nord-americà Activision Blizzard va adquirir l’icònic estudi barceloní Digital Legends. Precisament els Estats Units encapçalen la llista dels països que més han invertit en la indústria d’aquesta ciutat des del 2017, seguits de França, Suècia i Corea del Sud.

Falta de professionals

En línia amb el que passa en el teixit tecnològic en general, sembla que l’únic fre és la falta de professionals. Falten perfils tecnològics i digitals i no només en la indústria del videojoc: el missatge constant és la necessitat d’incrementar producció de talent digital i generar les condicions necessàries per atraure gent de fora.

A més, la Generalitat ha detectat un altre potencial problema: que tant interès i adquisicions internacionals impliquin la pèrdua de l’empresa autòctona. Hi ha risc de polarització: que d’una banda hi hagi grans multinacionals que cada vegada tinguin més pes i vagin concentrant bona part del negoci, que a l’altre costat hi hagi ‘start-ups’ que estan començant i que llavors fallin les parts intermèdies.

Font: El Periodico

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat