Actualitat

El 40% dels catalans fa un any o més que té el salari congelat

19 / 09 / 2022 | Actualitat

Quatre de cada 10 treballadors catalans fa almenys un any que té el salari congelat. Puja el preu del cistell de consum –més del 13% l’últim any-, puja la hipoteca –per al que la tingui a tipus variable–, puja la gasolina, però el que no puja per a 1,2 milions d’assalariats catalans és el sou.

I és que les taules de negociació col·lectiva entre patronals i sindicats estan empantanegades des de l’inici de la pandèmia i aquest any, amb els preus disparats, amb prou feines han registrat avenços. Cosa que va camí de certificar un ‘annus horribilis’ per al poder adquisitiu de les llars treballadores.

L’absència d’acord provoca que les butxaques de gairebé la meitat de la població treballadora catalana pateixin directament la comissió de la inflació en el seu poder de compra. I aquells sous que sí que pugen, ho fan molt per sota dels preus.

Un total de 77 convenis, ja siguin provincials, autonòmics o estatals, estan bloquejats en terres catalanes i afecten 1,2 milions de treballadors, amb una mica més d’incidència entre les dones que entre els homes, segons dades recopilades per CCOO. Des del metall de Barcelona –un dels convenis amb més pes de tot Espanya–, fins al d’empreses de treball temporal (ETT), passant per les indústries del pa a Girona o la fusta i el suro de Lleida.

Els convenis que van vencent continuen pujant i se sumen a la llarga llista de negociacions bloquejades. L’any que ve està previst que s’hi sumin 113 convenis més que afecten 750.000 assalariats catalans més.

Font: El Periodico

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat