Actualitat

El BCE apuja els tipus d’interès fins al nivell més alt en dues dècades

15 / 09 / 2023 | Actualitat

El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit elevar els tipus d’interès en 25 punts bàsics, de manera que la taxa de referència per a les seves operacions de refinançament se situarà en el 4,50%, mentre que la taxa de dipòsit aconseguirà el 4% i la de la facilitat de préstec el 4,75%.

Amb aquesta desena pujada consecutiva del preu dels diners, que s’ha situat en el seu nivell més alt en més de 20 anys, el BCE persisteix en l’enduriment de la seva política monetària i colla encara més els hipotecats, tot i el risc de recessió pronosticat per diversos experts i expertes. “La pujada de tipus d’aquest dijous reflecteix la valoració del Consell de Govern de les perspectives d’inflació a la llum de les noves dades econòmiques i financeres, la dinàmica de la inflació subjacent i la fortalesa de la transmissió de la política monetària”, ha apuntat el BCE en un comunicat.

Amb la pujada d’un quart de punt anunciada aquest dijous pel BCE, en línia amb l’adoptada al juliol, el Guardià de l’euro ha elevat el preu dels diners en 450 punts bàsics durant l’actual cicle de pujades, que va començar el juliol de l’any passat.

La decisió del BCE arriba després que la taxa d’inflació interanual de la zona euro es desaccelerés el juliol fins al 5,3%, dues dècimes per sota de la pujada de preus registrada al juny i el seu nivell més baix des de gener de 2022. Per la seva banda, en excloure del càlcul l’impacte de l’energia i dels aliments, l’alcohol i el tabac, la taxa subjacent es va mantenir estable en el 5,5%.

Així mateix, fa una setmana l’Eurostat va informar que el creixement del producte interior brut (PIB) de la zona euro va registrar una contracció del 0,1% en el segon trimestre de 2023, xifra idèntica a la del primer tram de l’any.

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat