Actualitat

Quin IRPF m’haurien de retenir de la nòmina aquest 2024?

15 / 02 / 2024 | Actualitat

Qui més qui menys s’ha trobat que a l’hora de fer la declaració de la renda surt a pagar. Més o menys quantitat, haver-la de pagar tota de cop -o com a molt en dues vegades- és un contratemps econòmic que no agrada ningú. Per això és molt important controlar l’apartat de la nòmina que detalla la retenció de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).

Aquestes retencions d’IRPF mensuals són, al cap i a la fi, un avançament que fem a Hisenda sobre allò que ens tocarà pagar a la declaració de la renda. En la mesura del possible, intenten apropar-se al pagament final que hem de fer, però no sempre coincideixen i és aquí on hem d’anar alerta.

Com és lògic, si les retencions de l’IRPF de la nòmina són menys del que ens correspon pagar a la renda, a l’hora de fer la declaració ens surt a pagar. En canvi, quan aquestes han estat més altes del que correspon, ens surt a tornar.

Simulador per calcular l’IRPF de la nòmina

Perquè sigui senzill per als usuaris, Hisenda ha posat en marxa un simulador web que inclou les novetats fiscals del 2024 i permet, a través de la Seu Electrònica de l’Agència Tributària, calcular el percentatge d’IRPF que t’haurien de retindre a la nòmina mensual.

A la pàgina se sol·liciten dades personals, la situació familiar i laboral. Completant tots els paràmetres que es demanen, la calculadora de l’Agència Tributària donarà finalment el tipus de retenció que se t’hauria d’aplicar mensualment i el percentatge.

Taula de retencions d’IRPF per aquest 2024

A continuació, mostrem quin és el percentatge que s’hauria d’aplicar mensualment aquest 2024:

  • Fins a 12.450 euros: tipus aplicable de retenció del 19%
  • De 12.450 a 20.199 euros: tipus aplicable de retenció del 24%
  • De 20.200 a 35.199 euros: tipus aplicable de retenció del 30%
  • De 35.200 a 59.999 euros: tipus aplicable de retenció del 37%
  • De 60.000 a 299.999 euros: tipus aplicable de retenció del 45%
  • A partir de 300.000 euros: tipus aplicable de retenció del 47%

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat