Actualitat

Canvi important en les transferències a través de mòbils

26 / 02 / 2024 | Actualitat

El Parlament Europeu ha donat llum verda a un canvi important pel que fa a les transferències a través de mòbils. En un text aprovat la setmana passada al ple d’Estrasburg per 599 vots a favor, 7 en contra i 35 abstencions, els eurodiputats han donat suport als pagaments instantanis a la Unió Europea per a tots els consumidors i empreses.

La proposta la va presentar l’any passat la Comissió Europea, amb l’objectiu de posar fi a les operacions que triguen dos o tres dies laborables a completar-se. Al mateix temps, els càrrecs sobre aquest tipus de transferències no podran ser superiors a les convencionals i els bancs hauran de reforçar els seus sistemes de seguretat.

Amb el vistiplau de l’Eurocambra, ara cal que la norma es publiqui al Diari Oficial de la UE, donant així un marge de dotze mesos als estats per aplicar el reglament. D’aquesta manera, aquestes transferències s’igualen en qüestió de temps a aplicacions com Bizum, que permeten l’intercanvi pràcticament instantani de diners.

“Els clients podran acomiadar-se de les esperes de dos o tres dies feiners per accedir als seus diners; hem aconseguit quelcom que a les persones i a les empreses realment els importa, que és transferir diners en un termini de deu segons en qualsevol moment del dia”, va subratllar l’eurodiputat neerlandès de l’ECR i ponent de la proposta, Michiel Hoogeveen.

Segons s’ha destacat des del Parlament Europeu, el nou reglament vol evitar fer esperar a clients minoristes i empreses, “especialment les petites i mitjanes empreses“. Pel que fa als països comunitaris que no tenen l’euro com a moneda, les normes també s’aplicaran i, per tant, afectaran tots els estats membres.

Contacte

Treballa
amb nosaltres

       JPG, PDF, PNG · Màxim 5Mb

    El TITULAR es reserva la facultat d’incloure en un fitxer de dades de caràcter personal aquella informació facilitada per l’USUARI, complint amb les directrius marcades pel Reglament (UE) 2016/679, de 27 d’abril, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació de les mateixes i la Llei Orgànica de Protecció de dades i garantia de drets digitals (LO3/2018 de 5 de desembre). La finalitat d’aquest fitxer serà la de selecció de personal i comunicar-nos amb vostè. Aquestes dades no es cediran a tercers excepte per obligació legal o per donar compliment a l’objecte d’un contracte. L’USUARI podrà exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, supressió, oposició, limitació, i portabilitat, dirigint a l’efecte un correu electrònic a l’adreça assessoria@assessoriadelbages.cat indicant la referencia RGPD. Pot consultar la resta d’informació relativa a la protecció de dades al web www.assessoriadelbages.cat